29.9.2014
2 kpl ”pizzaa”
Taikina
1 1/2 vettä
1/5 pakettia hiivaa (n 10g)
2 rkl sokerian
3 dl jauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
”tomaattikastike”
1 1/2 dl puolukkaa
2 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 dl mannasuurimoita
Täytteeksi
2 kiiviä
mansikoita
75g sitruuna valkosuklaata
liota hiiva puoleen desiin vettä ja sekoita joukkoon sokeri ja ruokalusikallinen jauhoja. Anna seoksen olla liinan alla noin 15 min.
Muotoile työpöydälle 3 dl:sta jauhoa keko ja tee keskelle mahdollisimman syvä aukko. Kaada keskustaan alkutaikina, loppu vesi ja mausteet. Sekoittele ainekset varovasti yhteen kuunes taikinasta muodostuu sitko. (voit tehdä tämän vaiheen myös kulhossa) Vaivaa taikinaa huolellisesti ainakin 10 minuuttia, ja lisää samalla tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan ja jätä nousemaan liinan alle noin tunniksi tai kunnes taikina on kohunnut kaksinkertaiseksi. (tässä voi kestää tuntia kauemminkin)
Valmista ”tomaattikastike”
Lisää puolukat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä n.5 min. Lisää mannasuurimot ja keitä seosta vielä parin minuutin ajan. Ota puuro pois liedeltä ja laita sivuun tekeytymään. Raasta valkosuklaa, kuori kiivit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, leikkaa mansikat puoliksi.
Kun pulla taikina on kohonnut laita uuni lempänemään 225 asteeseen ja laita samalla myös tyhjä pelti uuniin lämpenemään. Kauli toinen taikina mahdollisemman ohueksi ( Tämä kestää jonkun aikaa ja alussa saattaa tuntua ettei taikina millään kauliinnu, mutta kyllä siitä saa ohuen, jos vain jaksaa kaulia) ympyräksi.
Lisää puolet ”toomaattikastikkeesta” kiivi siivuista ja mansikan puolikkaista ja ripottele päälle puolet valkosuklaa raasteesta. Liuta pizza leivinpaperin päällä kuumalle pellille ja paista uunissa n 8.min kunnes pohja taikina ruskettuu. Valmista toinen pizza samalla tavalla ja nauti, tämä pizza on parasta uunituoreltaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Jännittävä ja erehdyttävästi suolaisen näköinen luomus! 🙂