5.11.2016
6 liivatelehteä
150 g taloussuklaata (valkosuklaata tai maitosuklaata)
75 ml vettä
150 g sokeria
150 g glukoosisiirappia
100 g kondensoitua maitoa
Elintarvikeväriä valkosuklaalle.
Anna kuorrutteen jäähtyä 35asteiseksi tai joku ohjeen mukaan pitäisi seiso jääkaapissa 12-24 tuntia ennen käyttö. Mikäli sinulla ei ole mittaria anna seoksen jäähtyä niin kauan kunnes se tuntuu melkein viileältä käteen. Kuorrute on kaadettaessa paksua, mutta kuitenkin juoksevaa.
Laita jäinen kakku ø 20 – 26 cm uuniritilän päälle glaseerausta varten. Uuniritilän alle voi laittaa esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun pellin, johon ylimääräinen kuorrute saa valua.
Kun kuorrute on sopivan viileää, kaada se paksuna nauhana jäisen kakun päälle aloittaen keskeltä. Anna ylimääräisen kuorrutuksen valua pois ja nosta kakku tarjoiluvadille lastan avulla. Siirrä kakku jääkaappiin odottamaan tarjolua.
Ylimääräisen kuorrutuksen voi käyttää uudestaan esimerkiksi pienempään kakkuun tai vaikka leivosten koristeluun.
Mirror Glaze säilyy jääkaapissa n. 2 viikkoa. Kun haluat käyttää jähmettynyttä kuorrutetta uudestaan, sulata se varoen mikroaaltouunissa 10 sekunnin jaksoissa. Sekoita varovasti nuolijalla lämmitysjaksojen välissä, varo ettei kuumene liikka.
Alkuperäinen teksti löytyy tästä DanSukker sivulta:
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/mirror-glaze-eli-peilikuorrute.aspx
Olen kuitenkin muuttanut ohjeen omalla tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos paljon!!! 🙂 juu… sitä mä en tiennyt millä nimillä oikein sanotaan suomeksi…:)