Kinuskileipomo darppa

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 1924 kertaa
 
11.05.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIKevyt päärynä-nektariinijuustokakku


Idea syntyi Kinuskikissan smoothie -kakusta omien makumieltymysten pohjalta.

Täyte

 

-500g Nektariineja

-2dl vanilja Skyriä

– 1pkt vähärasvaista maustamatonta tuorejuustoa

– 4 kananmunan valkuaista

– reilu tl sitruunahunajaa

– 6 liivatetta

– 1-1,5dl vettä

 

 

Pohja

 

– Persikka-päärynä pilttiä yksi purkki

-200g Marie -keksejä

 

Päälle koristeeksi päärynäsiivuja

 

 

Pohja

– Pyöräytä keksit monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon piltti

– Painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.

 

 

Täyte

– Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan

– Kuori nektariinit ja soseuta ne monitoimikoneessa soseeksi.

–  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi

– Sekoita keskenään Skyr ja tuorejuusto. Lisää joukkoon soseutetut nektariinit.

– Kuumenna vesi ja lisää joukkoon sitruunahunaja. Liota liivatteet hunajaveteen. Kaada seos nektariiniseokseen.

– Lisää nektariiniseokseen varovasti sekoittaen valkuaisvaahto.

– Kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti.

 

Koristele päärynäsiivuilla. Voit ottaa puolikkaita tähtikuvioita piparkakkumuotilla muutamasta päärynäsiivusta.