7.3.2015
Ainekset:
100 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
1 appelsiinin mehu (n. ½ dl) ja raastettu kuori
n. 3 dl tomusokeria
Valmistus:
1. Säädä uuni 150 asteeseen. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu erilliseen astiaan.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada noin puolet appelsiinimehusta vaahtoon. Kaada noin puolet appelsiininkuoriraasteesta vaahtoon.
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseosta ja kaada sulatettua rasvaa vuorotellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Voitele n. 1½ litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista kakkua uunin alaosassa ritilällä noi 35 minuuttia.
Kuorrute:
1. Sekoita loput appelsiinimehusta ja tomusokeri keskenään. Kaada valmis kakku vuoasta lautaselle. Levitä kuorrute lämpimän kakun päälle.
2. Koristele kakku appelsiininkuorisuikaleilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oh my gosh! Niin raikas ja aurinkoinen kakku!