17.1.2014
Löysin ”tilpehöörikaupasta” Tigerista tällaisen kivan ja edullisen setin sabluunoita. Sabluunoilla saa hyvin näyttävän koristelun esimerkiksi juustokakun päälle. Muutamaa kuviota olen nyt testaillut ja yksi sabluunakakku on tulossa tulevaan kirjaankin. Materiaali on pahvia, joten eivät kestä pesua, mutta ainakin juustokakun päältä sabluuna lähti tahriintumatta eli sitä voi käyttää uudelleen.
Selitykseksi vielä niille, jotka eivät ole tekniikkaa aiemmin käyttäneet, että sabluuna asetetaan kakun pinnalle ja päälle siivilöidään ohut, mutta peittävä kerros kaakaojauhetta tai tomusokeria (riippuen siitä, kumpi erottuu kakusta paremmin). Tämän jälkeen sabluuna nostetaan varovasti paikoiltaan.
Että vinkiksi vaan! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Lontoon serkku lähetti minulle lahjaksi englannin kielisen kirjan, jossa oli erilaisia kuorruteohjeita, mutta sen lisäksi 8 erilaista sabluunaa kakkujen koristeluun. Sabluunat ovat muovisia eli helppo myös pestä. En tiedä myydäänkö tätä Suomessa jossain, mutta ainakin Amazonista pystyy tilaamaan: http://www.amazon.co.uk/Cake-Stencil-Kit-Tara-Duggan/dp/0811876616 . Suosittelen. 🙂