13.06.2009   45 kommenttia Kategoria: Kevät,  Täytekakut,  Ylioppilasjuhlat

Vierivä kivi ei sammaloidu


yokakku1yokakku2yokakku3yokakku4yokakku5yokakku6yokakku8

Toukokuun lopulla minulle tuli erityinen kunnia tehdä ylioppilaskakku omalle isälleni. Tosiasiassa isä sai valkolakin jo 50 vuotta sitten, mutta ikänsä espanjaa harrastaneena hän päätyi iltalukioon ja kirjoitti keväällä pitkän espanjan. Kevät olikin armotonta paahtamista kirjoituksiin valmistautuessa ja läpi meni - vieläpä hyvin arvosanoin! Tämän kunniaksi järjestettiin "ylppärijuhlat". Yhdessä siskoni kanssa ideoimme kakun, jonka teksti "piedra que rueda no cría moho" tarkoittaa "vierivä kivi ei sammaloidu". Onnea vielä kerran isälle!

Isäni on tunnetusti suklaan ystävä, joten suklaakakku oli itsestäänselvä valinta. Pääsinpä samalla kokeilemaan jotain blogissani aiemmin näkemätöntä: testasin nimittäin ensimmäistä kertaa kaulittavaa suklaakuorrutetta. Olen kovasti haaveillut tällaisesta suklaalta maistuvasta kaulittavasta kuorrutteesta vaihtoehdoksi marsipaanille ja vaahtokarkkitaikinalle. Maku täytti odotukseni - kuorrutteen sisältämä suklaamäärä (28 %) teki tehtävänsä. Makeaa se oli, kuten kaikki kuorrutteet tuppaavat olemaan. Maitosuklaan lisäksi kuorrutetta on saatavissa myös valkosuklaasta. Kuorrutetta oli yhtä helppoa käsitellä kuin marsipaaniakin. Koristeitakin kuorrutteesta voi pakkauksen ohjeen mukaan tehdä, mutta tätä en vielä ehtinyt kokeilla. 2,5 kilon paketista riittää kyllä materiaalia tulevienkin kakkujen varalle, joten tämä ei jää tähän. 😉

Laitoin suklaakuorrutteen alle sokerikreemin, mutta myöhemmissä kokeiluissa ilmeni, että kuorrute ei ime kosteutta itseensä samaan tapaan kuin vaikka marsipaani. Alle riittää siis myös kermavaahto, tuorejuusto tai rahka, vaikka kakun tekisisikin valmiiksi jo edellispäivänä. Mikäli täytettä jää yli, sitäkin voi sipaista kakun pintaan ennen kuorrutamista.

Yo-lakki ja ruusut on tehty sokerimassasta. Toisin kuin olen aiemmin kuvitellut, sokerimassa toimii yllättävänkin hyvin myös ruusujen piperrykseen. Kirjaimia ja ruusun lehtiä varten värjäsin marsipaania Wiltonin lehdenvihreällä ja Sugarflair Coloursin party green -sävyllä. Tein koristeisiin häivytykset tummanvihreällä tomuvärillä ja sivelin päälle vielä hieman vihreää kimallepulveria.

Baileys-suklaakakku

Pohja:
Mehevä suklaakakkupohja

Täyte:
Baileys-täyte

Kostutus:
1 ¼ dl maitoa

Kuorrutus:
sokerikreemi kaakaotomusokerista (kermavaahtokin käy)
750 g valmista maitosuklaakuorrutetta (katso myös suklaamassan ohje)

Koristeet:
ruusut: valkoista sokerimassaa, helmiäissuihketta
lehdet ja kirjaimet: marsipaania, vihreää pastaväriä (sävyt party green ja lehdenvihreä), tummanvihreää tomuväriä ja vihreää kimallepulveria
yo-lakki: valkoista sokerimassaa, mustaa ja kultaista pastaväriä


yokakku_1 yokakku_2
yokakku_3 yokakku_4
yokakku_5 yokakku_6
yokakku_7 yokakku_8
yokakku_9 yokakku_10

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat