06.02.2009   19 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Konvehdit ja makeiset,  Ystävänpäivä

Marmeladisuklaakonvehdit
Konvehti-innostukseni on taas nostanut päätään ystävänpäivän lähestyessä. Siispä tarjoilen blogissani suklaisia ideoita ystävän muistamiseen. Vastaavanlaisia sydänkonvehteja näin joskus Terhin taiteilemana ja samaa ideaa halusin kokeilla itsekin. Nämä Halvan marmeladit sopivat todella hyvin suklaan sisään. Ovat sopivan pehmeitä ja oikean kokoisia nimenomaan tällaisiin isoihin konvehtivuokiin. Pitkä tovi kuitenkin meni ennen kuin nämä marmeladit osuivat silmään Kodin Ykkösessä vieraillessani. Muista ostopaikoista minulla ei ole tietoa.

Ainoa harminaiheeni konvehtirintamalla on tällä hetkellä se, että tuo paistomittari, jonka alun perin hankin tähän tarkoitukseen, ei näytä toimivan kovin luotettavasti. Temperoinnit ovat menneet viime aikoina enemmän tai vähemmän metsään ja sen takia konvehteja ei ole viitsinyt vieraille tarjota. Aionkin investoida sopivan tilaisuuden tullen kunnon karamellimittariin ja toivon sen korjaavan asian. Jos temperointi epäonnistuu, niin kannattaa pitää suklaat suositusten vastaisesti jääkaapissa, muuten ne sulavat hipaisustakin.

Ystävänpäivän valkosuklaakonvehdit

Ainekset:
Valkoista suklaata
Vaaleanpunaista tomu- tai suklaaväriä
Halvan marmeladisydämiä

Lisäksi:
isoja konvehtimuotteja

Koristeluun:
suklaata (tumma, vaalea tai maito)


Sulata suklaa ja temperoi se. Halutessasi värjää suklaasula vaaleanpunaiseksi. Tässä käytetty pastaväriä, joka voi kuitenkin olla epäedullista suklaan temperoinnin kannalta. Suosi suklaan värjäämiseen tarkoitettua tuotteita.

Lusikoi suklaata muotteihin noin puoliväliin saakka. Aseta keskelle marmeladi. Täytä muotit ja hölskyttele vuokaa, jotta suklaan pinta tasoittuu ja ilmakuplat hajoavat. Nosta jääkaappiin jähmettymään.


Kun konvehdit ovat kovettuneet jääkaapissa, käännä vuoka toisinpäin ja irrota konvehdit kevyesti napauttamalla. Koristele pursottamalla päälle suklaaraitoja. Tässä käytetty valkosuklaata ja 1 mm tyllaa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat