8.12.2015
Pohja:
100 g voita
2,5 dl fariinisokeria
kananmunaa
2 dl kermaviiliä
3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl soodaa
1,5rkl piparimaustetta
ripaus suolaa
Gluteenittomia korppujauhoja ja voita vuoan jauhottamiseen
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen kermaviiliä ja kanamunia. Lisää kuivataineet. Kaada taikin voideltuun ja korppujauhotettuun 16cm vuokaan ja paista 175c/40-50min.
Täyte:
2dl kermaa
purkki vaniljarahkaa
10g valkosuklaata
1rkl vaniljakreemijauhetta
puolukoita
Vatkaa kerma ja sulata suklaa. Yhdistä kermavaaho, rahka ja suklaa. Lisää vaniljakreemijauhe joukkoon ja anna tekeytyä pieni hetki. Leikkaa kakku sillä aikaa 3 osaan. Kostuta maidolla ja laita täytteeksi puolukoita ja niiden päälle kermaseos.
Kuorrute:
1,5dl fariinisokeria
2dl kermaa
nokare voita
Keittele kermasta ja sokerista kinuski kakun päälle. Lisä keittämisen loppuvaiheessa nokare voita ja sekoita hyvin.
Kaada kinuski kakun päälle.
Lisäksi pursotuksiin käytin kerman ja rahkan seosta, jota on paksunnettu ripauksella vaniljakreemijauhetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Komea kakku juhlisti teidän itsenäisyyspäivää. Reilun paksu kerros hauskasti kuvioitua kerma-rahkapursotusta reunoilla ja hedelmäkranssin ympäröimänä kinuskikuorrute tekevät kakusta näyttävän ja herkullisen. Piparkakut sekä kakun alareunassa että hedelmäkranssin lomassa ovat vihje piparkakkuisesta mausta. 🙂