27.2.2019
Taikina:
1 muna
1,5 dl sokeria
1 dl kevyt maitoa
1 dl jauhettua mantelia
2 dl korppujauhoja
150 g sulatettua voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Sulata rasva.
3. Vaahdota muna ja sokeri.
4. Lisää maito.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
6. Lisää rasva viimeisenä mutta älä vatkaa enämpää kuin tarpeen, niin että rasva menee taikinan sekaan. Muuten taikina sitkostuu ja tulee kovia leivonnaisia.
7. Jaa taikina muffini vuokiin ja paista 225 asteessa 15 min.
8. Laita paiston jälkeen heti marmeladi niin että sitä menee myös leivonnaisen sisään ja päälle. Tee tämä pusrsottimella. Menee ilman nokkaakin kun paiston jälkeen muffini on pehmeä.
Kuorrutus:
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Sekoita vedestä ja tomusokerista tahna, laita pursotin pussiin. Koristele jäähtyneenä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mies eikä tyttö kumpikaan tykkää kaupan tortuista mutta nämä hävisi nopeasti. 😁 tällä ohjeella tulee n. 15 kpl, riippuen vuuan koosta.