Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Klassikot,  Leivokset,  Muffinssit Nähty 270 kertaa
 
27.02.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIRunebergin muffinit


Tyttö toi koulusta ohjeen ja halusi kokeilla millaisia tulee jos itse tekee. Jätettiin liköörit pois kun ei punssi maistu meille kenellekään leivoksissa.

Taikina:

1 muna
1,5 dl sokeria
1 dl kevyt maitoa
1 dl jauhettua mantelia
2 dl korppujauhoja
150 g sulatettua voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Sulata rasva.
3. Vaahdota muna ja sokeri.
4. Lisää maito.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
6. Lisää rasva viimeisenä mutta älä vatkaa enämpää kuin tarpeen, niin että rasva menee taikinan sekaan. Muuten taikina sitkostuu ja tulee kovia leivonnaisia.
7. Jaa taikina muffini vuokiin ja paista 225 asteessa 15 min.
8. Laita paiston jälkeen heti marmeladi niin että sitä menee myös leivonnaisen sisään ja päälle. Tee tämä pusrsottimella. Menee ilman nokkaakin kun paiston jälkeen muffini on pehmeä.

Kuorrutus:

1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Sekoita vedestä ja tomusokerista tahna, laita pursotin pussiin. Koristele jäähtyneenä.