12.1.2014
Taikina:
4dl vehnäjauhoja (laitan aina puolet puolikarkeita spelttijauhoja ja puolet tavallisia vehnäjauhoja)
1dl luomuruokosokeri (fariinisokeri käy myös)
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
200g voita
Täyte:
Valintasi mukaan tähän voi laittaa täytteeksi marjoja, omenasiivuja, raparperia, ihan mitä vain 🙂
1. Voitele paistovuoka n.23cm halkaisijaltaan voilla ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja nypi siihen voi.
3. Painele puolet taikinasta voidellun vuoan pohjalle. Ripottele pohjalle valitsemasi täyte, tässä tapauksessa mustikat ja vadelmat. Ripottele sitten loput taikinasta marjojen päälle pieninä nokareina.
4. Paista piirasta uunin alaosassa noin 25min, mikäli torttuu alkaa tummua niin voit peittää sen foliolla. Valmiin piiraan tulisi olla kauniin kullankeltainen.
Valmista piirasta voi tarjota hyvin kermavaahdon tai jäätelön kanssa 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kyllä vain ja aina tämä herkku on vieraille maistunut 🙂 Piirakan päälle murustettavalla taikinalla voi myös halutessaan muodostaa jonkin kuvion esim.sydämen 🙂