Tuli tehtyä pellillinen mustikkapiirakkaa toisille ja siitä tuli niin hyvää, joten samalla ohjella tein gluteenittomankin, jotta itsekin sain maistettua. Ohje on äitini käyttämä aikoinaan , käsin kirjoitettu että en osaa sanoa lähdettä.
Pakastimen tyhjennystä..
Tuli tehtyä pellillinen mustikkapiirakkaa toisille ja siitä tuli niin hyvää, joten samalla ohjella tein gluteenittomankin, jotta itsekin sain maistettua. Ohje on äitini käyttämä aikoinaan , käsin kirjoitettu että en osaa sanoa lähdettä.
Pakastimen tyhjennystä..
Pohja:: kaksinkertaisena tulee pellillinen
100g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl Gluteenittomia kaurajauhoja
0,5 dl Sempperin fin mix hienoja jauhoja ( Gluteeniton)
1 tl leivinjauhoa
Täyte:
250 g maitorahkaa ( pehmeä täyteläinen)
200g kermaviiliä
500g mustikkaa ( voi olla jäisiä)
Vanilja aromia tai rahka voi olla vanilja rahkaa
n. 0,5 dl sokeria ( maista)
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
Sekoita jauhot ja leivinjauho keskenään. Lisää kerralla koko jauhoseos voiseokseen ja pyöräytä muutamia kertoja koneella. Ota nuolia ja sekoita loppu sillä kunnes massa on tasaista.
Laita vuokaan leivinpaperia ja paperin alle pohjalle muutamia tippoja taikinaa” liimaksi” jotta paperi pysyy massan levityksen ajan suhteellisen paikoillaan.
Levitä massa lusikalla.
Vispaa hieman kananmunia jotta rakenne rikkoutuu, lisää rahka ja kermaviili. Sekoita.
Lisää sokerit ja vanilja aromi.
Ota mustikat pakkasesta ja levitä tasaisesti vuokaan, munaseos mustikoiden päälle. Täytettä tulee melko paljon mutta itse tykkään paksusta rahka kerroksesta.
200 asteiseen uuniin, n. 35 min
sokeriruusu
Jotenkin niitä marjoja aina ”säästelee” ettei raaski talvella syödä niin paljoa ja kevään saa popsia ihan urakalla 😆
mari-johanna
Kyllä pakastimen tyhjennys on mukavaa ja varsin herkullista puuhaa! 🙂
Ja varsinkin, jos kyseessä on äidin vanha ohje, ne on yleensä niitä parhaita ohjeita! 🙂