28.10.2013
Vispikermaa 7 dl
Tomusokeria 1 dl
2 tl vaniljasokeria TAI 1/3 tl vaniljajauhetta
Pieniä marenkeja n. 180-200 g
130 g tummaa suklaata
Ota irtopohjavuoka (n. 24 cm halkaisijaltaan) ja laita vuoan pohjalle pohjan muotoon leikattu leivinpaperin pala.
Kokeile sitten montako pientä marenkia tarvitset, jotta saat koristeltua niillä kokonaan kakun pinnan. Laita koristeluun tarkoitetut marengit sivuun talteen ja paloittele loput marengit pieniksi palasiksi.
Vispaa kerma pehmeäksi, mutta kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vanilja. Pilko sitten suklaa rouheeksi; osan paloista voi jättää aavistuksen isommiksi ja osan leikata hienommiksi.
Kakun kokoaminen: Laita vuoan pohjalle vähän kermaa. Ripottele sitten päälle marenkimurskaa ja suklaamurskaa. Jatka samalla tavalla vuorotellen kerman ja täytteiden kanssa. Kun kakku on koottu, viimeistele pinta kokonaisilla marengeilla. Pinnalle voi ripotella myös suklaamurskaa jos sitä on vielä jäljellä.
Laita kakun päälle kelmua ja laita se pakastimeen jähmettymään. Kakun voi tehdä esim. edellisenä päivänä ja antaa olla pakastimessa yön ylitse. Kun kakku on jähmettynyt, sen voi ottaa noin 20 min. ennen tarjoilua sulamaan jääkaappiin tarjoilulautaselle. (Huom. Kakku vähitellen sulaa pakastimesta oton jälkeen, eli ylijäämiä ei kannata säilyttää lautasella!)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä