17.10.2015
Pohja:
0,5 dl perunamuusijauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja + 0,75 dl sämpyläjauhoja TAI 2,25 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl yrtti-tai aromisuolaa (itse olen käyttänyt myös tavallista suolaa)
100 g voita
1 dl vettä
Täyte:
180 g (1 pss) katkarapuja
150 g juustoraastetta ( mozzarella, emmental…)
3 munaa
150 g Creme Fraisché TAI 2 dl kermaa tai maitoa
hiven valko- tai mustapippuria
tilliä
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi voi sekaan ja lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi ja anna kovettua jääkaapissa 10 minuuttia. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista sitä n. 10 minuuttia 200 C.
Sulata ja valuta katkaravut. Levitä katkaravut esipaistetun pohjan päälle. Sekoita munat, Creme Fraiché, juustoraaste, tilli sekä pippuri keskenään ja kaada katkarapujen päälle. Ripottele vielä hieman juustoraastetta pinnalle. Paista 200 C n. 15-20 min. Nauti sellaisenaan lämpimänä tai raikkaan salaatin kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Herkulliselta vaikuttaa. Olenkin etsiskellyt hyvää katkarapupiirakan reseptiä, mutta sopivaa ei ollut tähän mennessä vielä sattunut kohdalle. Meidän perheen yksi ruokasuosikki on katkarapukeitto, joten varmaan piirakkakin maistuu ja sen toteutan ehdottomasti tällä sinun ohjeellasi!