Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo nalamuru

valkosuklaa-limerahka-raparperi kupit

31.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_raparperirahkakuppi_600x600.jpg

Raparperi-rahka kupit 10 kpl

Pohja:

1 kananmuna
1dl luomu ruokosokeria tai taloussokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl kanelia
1tl leivinjauhetta
100g voita tai margariinia

Raparperihilloke:

noin 2,5dl – 3dl  raparperin paloja                                                    ( valmistin näin 10-11dl raparperin paloja 680g
1/4 dl vettä                                                                                              1 dl vettä
1/4 dl luomu ruokosokeria tai taloussokeria                                   1dl luomu ruokosokeria
ripaus kanelia                                                                                         0,5 tl kanelia. Tästä tuli 8 dl valmista
raparperihilloketta, josta käytin 2dl tähän ohjeeseen)

lisäksi täytteeseen:

200g valio valkosuklaa-lime rahkaa

Valmista ensin Raparperihilloke:

Mittaa kattilaan kuoritut ja pieniksi paloiksi pilkotut raparperit vesi ja sokeri ja lämmitä koko ajan sekoitellen puuhaarukalla, kunnes raparperista on tullut pehmeää hilloketta. Jätä raparperihilloke jäähtymään.

Valmista pohja taikina:

Sekoita jauhot,kaurahiutaleet,leivinjauhe ja kaneli keskenään. Sulata voi/ margariini kattilassa liedellä tai kupissa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita kananmuna ja sokeri keskenään käsin hetken vispilällä sekoittaen, ei tarvitse sekoittaa vaahdoksi. Sekoita puuhaarukalla tai lusikalla jauhoseos ja sula rasva vuorotellen kananmunan ja sokerin joukkoon. Laita muffinipeltiin 10 kpl paperisia muffinivuokia pohjalle tai käytä silokonisia muffinivuokia ja laita jokaiseen noin 1,5 rkl taikinaa jonka painelet hyvin pohjalle ja reunoille niin että muodostuu kuppi.
Sekoita 2dl raparperihilloketta ja valkosuklaa-limerahka purkki keskenään ja laita jokaiseen taikina kuppiin noin 3 rkl raparperi-rahkaseosta.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja laita sen jälkeen vielä jääkaappiin hetkeksi jäähtymään ennen tarjoilua.

Ainesosat

Raparperi

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivoksetMakeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_vegaaninen-kasvispiirakka_400x400.jpgnalamurukasvispiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_1689_400x400.jpgnalamurupersikka-passion-mango hyydykekakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_9969_400x400.jpgnalamuruMustikkamousse kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_3356_400x400.jpgnalamuruPiparilyhty led- tuikulle
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_8106_400x400.jpgnalamuruKaurarieska rullat täytteellä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_4917_400x400.jpgnalamuruMaistuva kinkkupiirakka ( kasvisversio myös mahdollinen)
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa