31.5.2015
Raparperi-rahka kupit 10 kpl
Pohja:
1 kananmuna
1dl luomu ruokosokeria tai taloussokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl kanelia
1tl leivinjauhetta
100g voita tai margariinia
Raparperihilloke:
noin 2,5dl – 3dl raparperin paloja ( valmistin näin 10-11dl raparperin paloja 680g
1/4 dl vettä 1 dl vettä
1/4 dl luomu ruokosokeria tai taloussokeria 1dl luomu ruokosokeria
ripaus kanelia 0,5 tl kanelia. Tästä tuli 8 dl valmista
raparperihilloketta, josta käytin 2dl tähän ohjeeseen)
lisäksi täytteeseen:
200g valio valkosuklaa-lime rahkaa
Valmista ensin Raparperihilloke:
Mittaa kattilaan kuoritut ja pieniksi paloiksi pilkotut raparperit vesi ja sokeri ja lämmitä koko ajan sekoitellen puuhaarukalla, kunnes raparperista on tullut pehmeää hilloketta. Jätä raparperihilloke jäähtymään.
Valmista pohja taikina:
Sekoita jauhot,kaurahiutaleet,leivinjauhe ja kaneli keskenään. Sulata voi/ margariini kattilassa liedellä tai kupissa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita kananmuna ja sokeri keskenään käsin hetken vispilällä sekoittaen, ei tarvitse sekoittaa vaahdoksi. Sekoita puuhaarukalla tai lusikalla jauhoseos ja sula rasva vuorotellen kananmunan ja sokerin joukkoon. Laita muffinipeltiin 10 kpl paperisia muffinivuokia pohjalle tai käytä silokonisia muffinivuokia ja laita jokaiseen noin 1,5 rkl taikinaa jonka painelet hyvin pohjalle ja reunoille niin että muodostuu kuppi.
Sekoita 2dl raparperihilloketta ja valkosuklaa-limerahka purkki keskenään ja laita jokaiseen taikina kuppiin noin 3 rkl raparperi-rahkaseosta.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja laita sen jälkeen vielä jääkaappiin hetkeksi jäähtymään ennen tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä