29.12.2014
Pohja:
350g dominoita tai jos tarvitsee olla kananmunaton niin kananmunattomia keksejä dominoissa maininta saattaa sisältää kananmunaa
75g voita
(1-2 rkl laktoositonta maitojuomaa tai maitoa)
piparminttu-valkosuklaatäyte:
3 purkkia laktoositonta vaniljarahkaa tai 2 purkkia vaniljarahkaa ja 1 purkki valkosuklaa-lime rahkaa
500g Laktoositon valio vanilla vaniljakastiketta
150g marianne crush pussista noin puolet
260g valkosuklaata
10 liivatelehteä
1/2dl vettä liivatteiden sulattamiseen
Puolukka-glögitäyte:
500g puolukoita
1 -2dl glögiä kylmänä
1/2dl glögiä lämmitettynä liivaatteiden sulattamiseen
5 liivatelehteä
vinkki! voit lisätä puolukka täytteeseen sokeria jos kaipaat siihen makeutta lisää.
Laita reunavuoka leivinpaperin päälle, joka on riittävän ison tarjoilualustan päällä. Jos käytät irtopohjavuokaa laita leivinpaperi sen pohjalle. Minä käytin tähden/gerberan mallista reunavuokaa, jonka halkaisija 27cm ja korkeus 7cm. Reunavuoan kanssa on erityisen tärkeää että se on tasaisesti alustan päällä, ettei täytteet pääse valumaan välistä pois.
Laita molempien täytteiden liivatteet erikseen likoamaan suureen määrään kylmää vettä.
Murskaa dominokeksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva ja halutessasi hieman laktoositonta maitojuomaa tai maitoa. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta olen tykännyt laittaa maitoa niin se varmistaa helpommin sen ettei pohjasta tule liian kova. Painele keksimurska reunavuoan pohjalle varmista että jokainen tähden sakara täyttyy hyvin keksimurskalla.
Soseuta puolukat jäisinä sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, laita osa glögistä joukkoon. Jos käytäät tuoreita puolukoita ei glögiä välttämättä tarvita.
valmista piparminttu-valkosuklaatäyte: sekoita rahkat ja vaniljakastike keskenään. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna hetki jäähtyä. Lisää valkosuklaa rahka-vaniljakastikeseokseen ja sekoita joukkoon vielä marianne murska.
Valmista puolukka-glögitäyte loppuun: lisää täytteeseen samalla sekoittaen tarvittaessa vielä vähän glögiä niin että täyte vaikuttaa suhteellisen saman paksuiselta kuin piparminttu-valkosuklaatäyte. Lämmitä glögiä kattilassa kiehumispisteeseen ja sulata sen joukkoon liivatelehdet joista on ylimääräinen vesi puristettu pois.Valuta hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana puolukkatäytteeseen samalla sekoittaen.
Tee piparminttu-valkosuklaa täyte valmiiksi: Lämmitä vesikiehuvaksi ja laita siihen lionneet liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräise vedet pois. Kun liivateet ovat sulaneet lisää ne ohuena nauhana piparminttu-valkosuklaatäytteeseen samalla sekoittaen.
Kaada vuorotellen täytteitä vuokaan. Katso kinuskikissan alkuperäisestä ohjeesta vaihekuvat ja tarkemmat ohjeet. Tähden/gerberan muotoisessa vuossa on tärkeää huomioida että jokainen sakara täyttyy tasaisesti täytteellä. Täytteet olivat ainakin minulla melko paksuja joten pintaa tarvitsi tasoittaa lastalla. Kun en saanut raidoitusta onnistumaan täytteen paksuudesta johtuen niin pyrein tarkoituksella saaman punaisuutta enemmän pintaan.
http://www.kinuskikissa.fi/polkakakku/#comment-55023
Laita juustokakku kylmään tekeytymään mielellään yön yli.
Irroita reunavuoka juustokakusta käyden terävällä veitsellä jokainen sakara varovasti ja nosta vuoka ylös. Laita päälle marianne crush rouhetta koristeeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kinuskiemo. Reunavuoalla sai kyllä helposti kauniin kakun ilman kummempia koristeita.