25.6.2018
Pursotetut kaneliässät
(n. 50 kpl)
Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
240 g vehnäjauhoja
40 g perunajauhoja
1 tl kanelia
90 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
35 g kananmunaa
30 g vettä
Päälle:
3/4 dl (erikois)hienoa sokeria
1 – 2 tl kanelia
Punnitse kulhoon huoneenlämpöinen voi sekä siivilöidyt vehnä- ja perunajauhot. Vaahdota voi ja jauhot kuohkeaksi ilmavaksi vaahdoksi, ainakin noin kymmenen minuutin ajan. Lisää vaahdottamisen loppupuolella kaneli.
Sekoita sokeri, vaniljasokeri, kananmuna ja vesi keskenään ja lisää seos parissa erässä voi-jauhovaahdon joukoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä sekoita tässä vaiheessa enää liikaa.
Laita taikina pursotuspussiin, jonka päässä on isohko/keskikokoinen tähtitylla. Pursota taikinasta ässän muotoisia kuvioita pellille leivinpaperin päälle. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja ripottele kanelisokeria reilusti ässien päälle.
Paista kiertoilmalla 190 asteessa (tavallisessa uunissa 200-asteessa) n. 8 minuutin ajan tai kunnes pikkuleivät saavat hieman väriä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kinuskiemo: kiitoksia! Niinpä, mitenkäs se menikään: ”Makkaras on kaksi päätä toinen pää on tää ja toinen pää on tää – se on vaikea ymmärtää. Toisesta päästä kun puraisee, niin toinen pää se jää, se vastakkainen pää se jääääää….!”
Mitenkäs minulle nyt tämmöinen tupsahti mieleen. 😉 Eräänkin kerran tuli vissiin lapsena tätä ritirimpsua hoettua. ☺️