25.6.2018
Pursotetut kaneliässät
(n. 50 kpl)
Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
240 g vehnäjauhoja
40 g perunajauhoja
1 tl kanelia
90 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
35 g kananmunaa
30 g vettä
Päälle:
3/4 dl (erikois)hienoa sokeria
1 – 2 tl kanelia
Punnitse kulhoon huoneenlämpöinen voi sekä siivilöidyt vehnä- ja perunajauhot. Vaahdota voi ja jauhot kuohkeaksi ilmavaksi vaahdoksi, ainakin noin kymmenen minuutin ajan. Lisää vaahdottamisen loppupuolella kaneli.
Sekoita sokeri, vaniljasokeri, kananmuna ja vesi keskenään ja lisää seos parissa erässä voi-jauhovaahdon joukoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä sekoita tässä vaiheessa enää liikaa.
Laita taikina pursotuspussiin, jonka päässä on isohko/keskikokoinen tähtitylla. Pursota taikinasta ässän muotoisia kuvioita pellille leivinpaperin päälle. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja ripottele kanelisokeria reilusti ässien päälle.
Paista kiertoilmalla 190 asteessa (tavallisessa uunissa 200-asteessa) n. 8 minuutin ajan tai kunnes pikkuleivät saavat hieman väriä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Kinuskiemo: kiitoksia! Niinpä, mitenkäs se menikään: ”Makkaras on kaksi päätä toinen pää on tää ja toinen pää on tää – se on vaikea ymmärtää. Toisesta päästä kun puraisee, niin toinen pää se jää, se vastakkainen pää se jääääää….!”
Mitenkäs minulle nyt tämmöinen tupsahti mieleen. 😉 Eräänkin kerran tuli vissiin lapsena tätä ritirimpsua hoettua. ☺️