29.6.2015
Chilihunajasta tuli heti mieleen suolainen piirakka. Tässä piirakassa maistuu chilihunaja sekä pohjassa että täytteessä.
Itse en ole voimakkaiden makujen ystävä ja valmista piirakkaa maistellessa totesin,että todellinen chilin ystävä
saa kyllä lisätä hunajaa vaikka vielä reilummallakin kädellä.
VINKKI! Pohjataikinasta halusin rouheisen, joten käytin siihen sämpyläjauhoja ja Myllyn Parhaan kuidukas kolmen viljan
leseseosta. Mikäli sinulta ei tuota seosta löydy, voit toki korvata sen vastaavalla määrällä jauhoja.
Voit myös niin halutessasi vaihtaa sämpyläjauhot ja leseet ihan vehnäjauhoihin.
Tarvitset:
150 g margariinia
1 dl juustoraastetta
1 rkl vettä
3 rkl SAM hunajaa & chili
3 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl Myllyn Parhaan kuidukas kolmen viljan leseseosta
Täytteeseen tarvitset:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 kelt. paprika
70g tomaattipyrettä
4 rkl SAM hunajaa & chili
50 g chilituorejuustoa
Oman maun mukaan ripaus suolaa,pippuria,yrttimausteita
1 muna
150 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
Koristeluun pieniä luumutomaatteja ja persiljaa
Tee näin:
Valmista ensin pohja.
Sekoita kulhossa jauhot juustoraaste ja leseseos.
Nypi huoneen lämpöinen voi jauhoseokseen.
Lisää vesi ja hunaja ja sekoita taikina tasaiseksi palloksi.
Jätä nyt taikina odottamaan ja tee täyte. Laita kuitenkin ensin uuni 225 asteeseen.
Kuori ja pilko sipuli ja pilko myös paprika joko käsin tai leikkurilla.
Paista jauheliha kypsäksi ja paiston loppupuolella lisää myös sipuli ja paprika pannulle kypsymään.
Mausta kevyesti ja lisää nyt myös tomaattipyre hunaja ja tuorejuusto.
Ota pannu pois liedeltä.
Ota esiin pyöreä piirakkavuoka ja painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle.
Sekoita ruokakerma ja muna keskenään ja lisää ne jauheliha seokseen muutaman kerran puuhaarukalla pyöräyttäen
jotta seoksesta tulee tasainen massa.
Mikäli pannusi on pieni eikä laidat enää riitä tähän operaatioon, siirrä täyte kulhoon ja sekoita kerma-muna seos kulhossa.
Nyt voit kaataa täytteen piirakkapohjan päälle. Ripottele lopuksi juustoraaste piirakan päälle.
Paista uunissa 35-40 minuuttia.
Koristele vähän jäähtynyt piirakka tomaateilla ja persiljalla!
Nauti hyvässä seurassa raikkaan salaatin kera, HYVÄÄ RUOKAHALUA!
[hunajainen]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos TeBaZu! 🙂