Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 172 kertaa
 
29.11.2018
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIValkosipulipatongit


• 3 dl vettä
• 1 pss (7g) kuivahiivaa
• 1 spl (valkosipuli)öljyä
• 2 tl suolaa
• 1 tl sokeria
• 1 kananmuna
• 2 dl persiljaa silputtuna
• 3-4 isoa valkosipulikynttä hienonnettua
• 2 dl ruisjauhoja
• 7 dl vehnäjauhoja
• voita

Mittaa lämmi vesi ( 37°C )kulhoon. Lisää öljy, suola, sokeri, rikottu kananmuna, persilja ja valkosipuli. Sekoita. Lisää ruisjauho-hiivaseos ja noin puoleet vehnäjauhosta. Sekoita taikina tasaiseksi. Suoja kulho tuorekelmulla ja nosta isompaan kulhoon, missä on kuuma vettä, 40 minuutiksi kohoamaan. Lisää sitten loput vehnäjauhot ja alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Tarvittaessa lisää vähän vehnäjauoja.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele kevyesti palloiksi ja muotoile taikinapallot patongeiksi n.30cm. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkien pintaan vinot viillot. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä n. 30 minuuttia.

Paista patonkeja 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Voitele kuumat patongit nokarella voilla ja jätä jäähtymään ritilan päälle. Älä piilota rätin alle  niin saat rapeamman kuoren 🙂