29.11.2018
• 3 dl vettä
• 1 pss (7g) kuivahiivaa
• 1 spl (valkosipuli)öljyä
• 2 tl suolaa
• 1 tl sokeria
• 1 kananmuna
• 2 dl persiljaa silputtuna
• 3-4 isoa valkosipulikynttä hienonnettua
• 2 dl ruisjauhoja
• 7 dl vehnäjauhoja
• voita
Mittaa lämmi vesi ( 37°C )kulhoon. Lisää öljy, suola, sokeri, rikottu kananmuna, persilja ja valkosipuli. Sekoita. Lisää ruisjauho-hiivaseos ja noin puoleet vehnäjauhosta. Sekoita taikina tasaiseksi. Suoja kulho tuorekelmulla ja nosta isompaan kulhoon, missä on kuuma vettä, 40 minuutiksi kohoamaan. Lisää sitten loput vehnäjauhot ja alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Tarvittaessa lisää vähän vehnäjauoja.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele kevyesti palloiksi ja muotoile taikinapallot patongeiksi n.30cm. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkien pintaan vinot viillot. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä n. 30 minuuttia.
Paista patonkeja 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Voitele kuumat patongit nokarella voilla ja jätä jäähtymään ritilan päälle. Älä piilota rätin alle niin saat rapeamman kuoren 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Valkosipulin ihana tuoksu tuntuu ruudun tällekin puolelle. Kyllä nuo leivät houkuttelevat maistamaan ja sipaisemaan voita tuolle muhkealle viipaleelle. Joka siinä juuri on tarjolla. Eikä maku varmasti petä! Nam! 😍