14.9.2019
Pohja+muruseos:
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
8 dl vehnäjauhoja
250 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl piimää tai jogurttia
1 kananmuna
Täyte:
500 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
115 g Lime Curdia (kaupasta) tai 3 dl itse tehtyä Curdia
Sekoita pohjan kuiva-aineet keskenään.
Sulata ja jäähdytä rasva ja sekoita se hyvin kuiva-aineiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Ota seoksesta 1/3 toiseen astiaan murukerrosta varten.
Lisää suurempaan taikinamäärään piimä tai jogurtti ja muna. Sekoita hyvin, älä kuitenkaan välitä mahdollisista pienistä möykyistä. Ne sekoittuvat kyllä paistettaessa.
Levitä taikina nuolijalla uunipellille leivinpaperin päälle.
Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi. Levitä rahkatäyte nuolijalla taikinapohjan päälle. Ripottele lopuksi erikseen otettu taikinamuru rahkakerroksen päälle.
Paista piirakkaa 200 ºC uunin alatasolla n. 30 min. Leikkaa piirakka vasta jäähtyneenä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos, Kinuskiemo kehuista tässä muissa leipomuksissa. Piristin vain Limellä hieman vanhaa reseptiä. Helppoa sellaistakin. Lemon Curd muuten kävisi tähän varmaan ihan yhtä hyvin.