19.4.2017
Pohja
100 g mysliä
200 g kaura-/digestive-keksejä (tarvittaessa gluteenittomia)
1/2 dl punaista mehua
Täyte
4 dl puolukkajogurttia
2 dl kuohukermaa / Vispattavaa vaniljakastiketta
1,5 dl makeaa puolukkahilloa (tai muuta punaista hilloa)
6 liivatelehteä
1/2 dl punaista mehua
Kiille
2dl + 1/2 dl punaista mehua
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl puolukkahilloa
3 liivatelehteä
Koristelu
Kermavaahto, hedelmät ym.
Pohja:
1. Hienonna keksit ja mysli tehosekottimessa. Käytä tarvittaessa gluteenittomia. Sekoita joukkoon mehu.
2. Taputtele irtopohjavuokaan.
Täyte:
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Vaahdota kerma / vaniljakastike.
3. Sekoita kermaan / vaniljakastikkeeseen jogurtti ja hillo.
4. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Ota liivatteet kylmästä vedestä ja purista niistä vesi pois. Sekoita kuumaan mehuun.
5. Lisää mehu-liivate-seos täytteeseen. Sekoita huolellisesti!
6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä seuraavaan päivään.
Kiille
1. Sekoita hillo ja 2 dl mehua kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Sekoita kylmä vesi ja perunajauhot mukissa. Lisää nauhana kiehuvaan mehu-hillo-seokseen. Anna paksuuntua mutta älä keitä. Anna jäähtyä viileäksi kiisseliksi.
3. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
4. Kiehauta 1/2 dl mehua. Sekoita liivatteet kiehuvaan mehuun.
5. Sekoita mehu marjakiisseliin. Lisää vuokaan täytteen päälle.
6. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
Resepti julkaistu alun perin Kokkailen-blogissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kaunis ja tyylikäs kakku komealla pursotuskranssilla. Jokaiseen raikkaaseen palaan saa mukaan nokareen kermapursotusta. Nam! 🙂