13.12.2015
150 g margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1,5 dl vettä
1 taatelipaketti
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
Pilko taatelit pieneksi ja poista mahdolliset luut. Laita taatelit ja vesi kattilaan ja keitä mössöksi. Soseuta mössö, jotta kaikki taatelipalat ovat muussina. Lisää seokseen margariini ja sekoita, kunnes margariini on sulanut. Sillä aikaa, kun taateliseos jäähtyy, vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahto jäähtyneeseen taateliseokseen ja sekoita varovasti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kerma seokseen ja sekoita. Lisää sen jälkeen jauhot vähän kerrassaan varoivasti sekoittaen. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 45-60 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1531 tähteä
Kyllä isoäiti tietää! Herkullinen ja mehevä taatelikakku on yksi suosituista joulukakuista. Ja myös siitä hyvä, ettei sen leipomista tarvitse jättää viime hetkeen. Kakku mehevöityy päivän parin odotusaikana. Jos teet kakun nyt jouluksi, voisit vaikka liittää kuvan kakusta reseptiisi. 🙂