19.4.2015
Tarvitset: (n. 16 kpl)
Pohjat:
• 125g margariinia
• 1,5 dl sokeria
• 1 dl Myllyn Paras Ruishiutaleita
• 2 dl ruisjauhoja
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
• 0,5 l maitoa
• 0,5 dl sokeria
• 1/4 tl vaniljauhetta tai ½ vaniljatangon siemenet
• ripaus suolaa
• 1,5 dl Myllyn Paras Riisihiutaleita
Nypi kaikki pohjan ainekset sekaisin. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Kaada kattilaan maito, lisää sokeri, vanilja ja ripaus suolaa. Kiehauta sekoitellen. Sekoita joukkoon riisihiutaleet. Keitä noin 5 minuuttia. Anna hautua kannen alla vielä toiset 5 minuuttia.
Jaa pohjataikina 16 osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi pyörylöiksi. Aseta pyörylöille n. 1 rkl täytettä. Rypytä taikinan reunat täytteen päälle. Aseta piirakat pellille ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos mari-johanna 🙂