Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Makeat piirakat,  Muuta makeaa,  Yhteistyöreseptit Nähty 2816 kertaa
 
19.04.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMakeat karjalanpiirakat


Kinuskikissassa oli joskus tempaus, jossa piti kehitellä suolaisista herkuista makeita versioita ja toisinpäin. Silloin minulta jäi kokeilematta makeat karjalanpiirakat, mutta nyt päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Pohjasta tuli ihanan rapeaa ja täytteestä mukavan makeaa. Uskallan väittää, että nämä ovat astetta terveellisempiä herkkuja 😀

Tarvitset: (n. 16 kpl)
Pohjat:
• 125g margariinia
• 1,5 dl sokeria
• 1 dl Myllyn Paras Ruishiutaleita
• 2 dl ruisjauhoja
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
• 0,5 l maitoa
• 0,5 dl sokeria
• 1/4 tl vaniljauhetta tai ½ vaniljatangon siemenet
• ripaus suolaa
• 1,5 dl Myllyn Paras Riisihiutaleita

Nypi kaikki pohjan ainekset sekaisin. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Kaada kattilaan maito, lisää sokeri, vanilja ja ripaus suolaa. Kiehauta sekoitellen. Sekoita joukkoon riisihiutaleet. Keitä noin 5 minuuttia. Anna hautua kannen alla vielä toiset 5 minuuttia.

Jaa pohjataikina 16 osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi pyörylöiksi. Aseta pyörylöille n. 1 rkl täytettä. Rypytä taikinan reunat täytteen päälle. Aseta piirakat pellille ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo