19.1.2016
3 dl tummaa olutta
25 g hiivaa
1 dl siirappia
1 dl kaljamaltaita
1 dl ruisrouhetta
1,5 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Lämmitin oluen mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisäsin hiivan, siirapin ja maltaat joukkoon. Lisäsin sitten loput aineet ja sekoitin varovasti tasaiseksi. Kaadoin taikinan voideltuun leipätaikinavuokaan (1,5 l) ja annoin kohota liinan alla tunnin verran. Sitten uunin alaosaan paistumaan samaiseksi ajaksi 175-asteessa.
Päälle tein perinteistä meidän perheen suosimaa lohimössöä, jossa purkki kermaviiliä, 250 g savustettua lohta, yksi iso punasipuli, sitruunaa, suolaa, pippuria ja mätiä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mitä tummaa olutta olet käyttänyt leivän valmistukseen?
Mietin vaan et onnistuiskohan jos käyttäisi vahvaa suklaa/ kahvipaahteista stoutia vai tuleekohan siitä liian raju 😀