6.6.2015
Pinnalle
1 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
viinirypäleitä
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm).
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 10 min ajaksi.
Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit.
Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Lisää liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto varoen käännellen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta. Siirrä tarjoiluvadille.
Keitä kattilassa kermaa ja fariinisokeria noin viiden minuutin ajan ja anna jäähtyä. Lusikoi kakun päälle ja koristele vihreillä ja tummilla viinirypäleillä. Nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiva idea kinuskin keittäminen hyytelökakun päälle :), täytyy itselläkin joskus kokeilla.