Kinuskileipomo Anna

Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut Nähty 36223 kertaa
 
29.08.2014
 
13 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIVihreä Kuula- kakku ♥


Mietimme yhdessä isäni siskon kanssa, mitä voisin valmistaa hänelle ja päädyimme tähän kakkuun. Vihreitä kuulia meni 2x500g tähän kakkuun ja muutama jäi ylitse. Heti kun kermavaahto on levitetty, lisää vihreät kuulat ja laita jääkaappiin.
Itselläni kävi vähän hassusti, kun aloin täyttämään ja homma jäi kesken kuulien loputtua. Seuraavana aamuna koristelin loppuun, kun sain kuulia lisää. Edellispäivänä lisätyt kuulat alkoivat valumaan/sulamaan pois, mutta otin niitä hieman pois ja lisäsin uutta kermavaahtoa tilalle ja sain kiinnitettyä ne uudelleen. 🙂

Ohje: Kinuskikissan helpot suosikit – kirjasta

10 hengelle

Pohja:
1 pkt (300g) tummaa kääretorttua

Täyte:
4 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
½ dl sokeria
1½ prk (á 230/415 g) säilykepäärynöitä
(vihreää elintarvikeväriä)
½ dl vettä

Kuorrutus:
1 dl vispikermaa
500 g vihreitä kuulia
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus noin 2 l) tuorekelmulla. Leikkaa kääretorttu 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Peitä siivuilla kulhon sisäpinta.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää sitruunatuorejuusto ja sokeri. Valuta ja soseuta päärynät ja lisää täytteeseen. Halutessasi voit värjätä täytteen vaaleanvihreäksi elintarvikevärillä.

Kaada täyte kääretortuilla vuorattuun kulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tunita. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Levitä kakun pinnalle. Irrota kuulien puolikkaat toisistaan ja painele kiinni kakkuun. Aloita puolikkaiden asettelu alareunasta ja eteni kohti yläosaa.