Kinuskileipomo aniblo

Kategoria: Kahvikakut Nähty 2878 kertaa
 
13.09.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIAppelsiini-suklaakuivakakku


Muokattu reseptistä Tiikerikakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Tämän kakun rakenne muuttui melkoisesti uunista ottamisen ja seuraavan päivän välillä. Kun otin sen pois uunista, se oli mureneva ja kostea, se tarttui kitalakeen, eivätkä maut olleet tasapainossa. Seuraavana päivänä se oli jämäkkä, leikatessa ehkä jopa kova, mutta todella mehevä ja maut tulivat ihan erilailla esiin kuin edellisenä päivänä. Tästä tuli ainakin itselleni uusi lempiresepti.

Vinkit:

  • Appelsiini-suklaakuivakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä yön yli jääkaapissa olleena.


Taikina:

275 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
4 munaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 ¼ dl kermaa
100 g tummaa leivontasuklaata
1 appelsiinin kuori
1/2 appelsiinin mehu

Lisäksi:

(Tomusokeria)
Voitele ja korppujauhota vuoka.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa.

Raasta appelsiinin kuori ja kaada kuoriraaste taikinaan. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja kaada se taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja. Paloittele tumma suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita ne taikinaan.

Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Tasoita pinta.

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Paistoaika voi vaihdella uunista ja vuoasta riippuen, joten tarkista kypsyys puutikulla. Kakku on kypsynyt, jos taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.