13.9.2015
Vinkit:
Taikina:
275 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
4 munaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 ¼ dl kermaa
100 g tummaa leivontasuklaata
1 appelsiinin kuori
1/2 appelsiinin mehu
Lisäksi:
(Tomusokeria)
Voitele ja korppujauhota vuoka.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa.
Raasta appelsiinin kuori ja kaada kuoriraaste taikinaan. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja kaada se taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja. Paloittele tumma suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita ne taikinaan.
Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Tasoita pinta.
Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Paistoaika voi vaihdella uunista ja vuoasta riippuen, joten tarkista kypsyys puutikulla. Kakku on kypsynyt, jos taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.
Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä