07.12.2009   80 kommenttia Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Karpalo-valkosuklaafudge


fudge

Kokeilin tänä jouluna ensimmäistä kertaa fudgea, pehmeää toffeeta. Ohje on Kotiliedestä ja muuntelin sitä joiltain osin. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty inkiväärihilloa, itse laitoin tyrniä. Fudgepaloista voisi tulla kivoja silläkin tavalla, että valkosuklaan lisää joukkoon vasta yhdessä karpaloiden kanssa. Näin valmiisiin paloihin jäisi selviä valkosuklaasattumia.

Fudgen valmistamisessa hämmennystä aiheutti keittoaika. Alkuperäisessä reseptissä, joka oli mittakaavaltaan hieman omaani pienempi, neuvottiin kiehuttamaan 15 minuuttia. Minä annoin kiehua 1 h 15 minuuttia ja sekin taisi olla liian vähän, sillä seos jäi turhan pehmeäksi: siitä oli vaikeaa leikata siistejä paloja. Tällöin fudge kannattaisikin laittaa pakkaseen: jäisenä paloittelu on helpompaa. On myös syytä uskoa ohjeen astemäärää ja jos mittaria ei ole, odottaa että vesilasiin pudotetusta pisarasta saa muotoiltua selvän palleron.

Fudge on ihanaa, mutta hyvin makeaa. Suosittelen tätä ohjetta siis niille, jotka pitävät tosi makeasta.

n. 35 palaa

Suklaiset fudge-makeiset

Fudge:
150 g valkosuklaata
100 g kuivattuja karpaloita
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
3 rkl tyrnihilloa


Rouhi valkosuklaa. Leikkaa karpalot pienemmiksi paloiksi.

Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.

Lisää hunaja ja voi.

Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole paistomittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista.

Ota kattila liedeltä. Odota, että kiehuminen lakkaa ja kaada fudgeseos sitten kulhoon. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe ja tyrnihillo. Vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää lopuksi karpalot.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.

fudge_1 fudge_2
fudge_3 fudge_4
fudge_5 fudge_6
fudge_7 fudge_8

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat