02.03.2016   2 kommenttia Kategoria: Leivokset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Sitruunaiset marvelous-leivokset


sitruuna-marvelous-leivokset

Nämä hurmaavat ranskalaiset marenkileivokset yhdistävät rapeaa marenkia sitruunaiseen kermatäytteeseen. Kun lopputulos vielä pyöräytetään rouhitussa suklaassa, voidaan lunastaa nimen asettamat odotukset – marvelous, mahtavaa! Muistathan myös kurkata aiempia marvelous-reseptejä: marjaisia sekä vaniljan ja kaakaon makuisia. Näistä on helppo muokata täytteen ja koristelun kautta oma unelmien marvelous!

Merveilleux-marenkileivokset

Vinkit:

  • Reunojen koristeluun käyvät myös nonparellit, pähkinärouhe ja mantelilastut.
  • Kermavaahtotäytteestä voi tehdä monia versioita: mausta kermaa kaakaojauheella tai sekoita siihen soseutettuja marjoja tai hedelmiä. Lisää tarvittaessa vaniljakreemijauheen määrää saadaksesi täytteestä jämäkämpää.
  • Tarjoile leivokset mahdollisimman pian kokoamisen jälkeen, jotta marenki säilyttää rapeutensa.

12 kappaletta

Marenkikiekot:
3 valkuaista
ripaus suolaa
1 ½ dl (erikoishienoa) sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
5 dl vispikermaa
2 ½ dl lemon curd -sitruunatahnaa
2 limetin kuoriraaste
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
100 g tummaa suklaata rouheena
limetin kuoriraastetta
sitruunamelissaa


Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla. Sivele leivinpaperille kevyesti ruokaöljyä.

Laita valkuaiset ja suola kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa. Lisää joukkoon sokerit pienissä erissä rauhallisesti vatkaten.

mansikka-marvelous-vaihe

Laita valkuaisvaahto isoon pakastus- tai pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota leivinpapereiden päälle noin 24 marenkikiekkoa (halkaisija 5 cm). Paista kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 1 ½ tuntia. Anna marenkien jäähtyä ja irrota sitten varoen leivinpaperista.

mansikka-marvelous-vaihe-2 mansikka-marvelous-vaihe-3

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää sitruunatahna, limetin kuoriraaste ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla.

sitruuna-marvelous

Pursota täytettä marenkikiekkojen päälle. Paina toinen marenki kanneksi. Pursota täytettä myös reunoille ja levitä lastalla tasaiseksi.

sitruuna-marvelous-2 sitruuna-marvelous-3

Kierittele reunat suklaarouheessa. Pursota päälle täytettä ja ripottele pinnalle limetin kuoriraastetta. Viimeistele koristelu sitruunamelissalla.

sitruuna-marvelous-4 sitruuna-marvelous-5

Julkaistu Unelmien Talo & Koti -lehdessä Kinuskikissan leivontakoulussa vuonna 2015.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvonta



Heinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat