28.1.2019
Täytekakku pohja kuppimittauksella:
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
2 tl vaniljauutetta
2 tl leivinjauhetta
Mittaa kuppiin munat, toiseen samanverran sokeria. Kaada sokeri kulhoon, mittaa samaan kuppiin jauhot missä oli sokeri. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää vaniljauute ja vatkaa sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokeri seokseen. Kaadan voideltuun ja jauhetettuun vuokaan halkaisija 24 cm. Paista keskitasolla n. 30-40 min.
Täyte:(riittää kahteen väliin)
1 prk vaahtoutuvaa vaniljaa vaahdotettuna
250 g tuoreita vadelmia
Reunan kuorrutus värjättyä ja vaahdotettua vispikermaa ja päälle kuppikakkukuorrutetta ja koristeita. Lisäsin täytteeseen vaniljakreemijauhetta että pysyy paremmin kasassa. Muita koristeita helmiä, nomparelleja, sokerimassa etana, kitkatteja paljun muotoon ja kynttilä. 🙂
Kuppikakkukuorrute:
300 g tomusokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
125 g tuorejuustoa kylmänä
Vatkaa sekaisin siivilöity tomusokeri ja voi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kunnes juusto on sekoittunut muiden aineiden joukkoon. Vatkaa vielä muutama minuutti, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Neiti sanoi että makukin on kohdallaan. 😁