Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Jälkiruoat,  Muut juhlapöydän kakut,  Muuta makeaa,  Syntymäpäivät,  Täytteet,  Teemajuhlat,  Vappu Nähty 613 kertaa
 
14.10.2018
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIChocolate tarte alà vattupiirakka


Suussa sulava suklaakakku, nyt ei lasketa kaloreita! Jenni Höinerin leivontakirjasta päätin kokeilla omilla muokkauksilla. Pohjana oli murotaikina niin vaihdoin sen kaurakekseihin, voi käyttää myös digestive keksejä mieltymyksen mukaan. Itse käytin Lidlin tuotteita koska suklaa oli 0,49e/levy ja laktoositon kuohukerma 0,79€/kpl niin kakusta ei tule mitenkään hintava ainakaan. Kakku tarjoillaan appelsiinisiirapin ja vanhanajanvanilja jäätelön kanssa. Tulee mieleen paahdettu voi ja fazerina kun tätä maistelee.

Pohja:

400 g kaurakeksejä
125 g voisulaa

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtoreunaiseen 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Painele reunat 2/3 osaa vuua renoille myös. Huom. Jos teet ilman leivinpaperia niin rasvaa valuu vuuan reunoilta uunin pohjalle! Joten kannattaa laittaa leivinpaperi sinne vuokaan. Paista 200 asteessa 10min ennen kuin laitat täytettä.

Täyte:

6 dl kuohukermaa
95 g sokeria
3 kananmunaa
2 munan keltuaista
400 g tummaa suklaata (60%)

Pilko suklaa. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa. Riko munien rakenne toisessa kulhossa. Kaada kuuma kerma-sokeriseos munien sekaan koko ajan vispaten. (käytin itse ihan käsivispilää, tässä ei tarvitse konetta) Lisää joukkoon pilkottu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada varovasti pohjan päälle ja paista uunissa 35-45min kunnes pinta on ottanut väriä kuten kuvassa näkyy ylhäällä.
Anna jäähtyä vuuassa rauhassa huoneenlämmössä, laita yöksi jääkaappiin. Koristele halutulla tavalla juuri ennen tarjoilua. Kannattaa antaa olla myös pari tuntia huoneen lämmössä ennen tarjoilua.
Kakku on erittäin suklainen ja ihana. Tarjoile appelsiinisiirapin ja vanhanajanvaniljajäätelön kera!

Appelsiinisiirappi:

1,5 dl sokeria
2 isoa ja mehukasta appelsiinia

Laita puristettu mehu ja sokeri kattilaan. Keitä 30min. Siirappu saostuu jäähtyessään.

Tässä vielä kuvaa kakusta leikattuna.

dav

Siinä näkyy myös appelsiinisiirappi mikä käy myös jäätelön ja blinien kanssa sellaisenaan. 😍