9.12.2015
500g torttutaikinaa
Appelsiini, luumu, mustikka, mustaherkukka, puolukka tai omenahilloa. Tai vaikkapa nutellaa!
1 kananmuna
Jauhettua kanelia tai jauhettua neilikkaa
Tomusokeria
Noin 10 torttua:
Sulata torttutaikina, muttei liikaa: kun taikina on vielä hieman kova lopputulos on siistimpi.
Leikkaa taikinasta neliöitä noin 10x10cm.
Leikkaa neliön kulmat vinottain kohti keskiosaa.
Nosta sormilla jokainen vasen kulma keskelle ja paina sormella niin että taikina liimautuu.
Muotoile niin tähti.
Laita keskelle 1 tl appelsiini, luumu, mustikka, mustaherkukka, puolukka tai omenahilloa.
Vatkaa kananmuna ja levitä neste sudilla kauniisti ja tarkasti tortun päälle.
Paista uunissa 220 astetta noin 15 min kunnes pinta on kaunis kultainen.
Anna jäähtyä.
Ripottele päälle maun mukaan tomusokeri-neilikka tai tomusokeri-kaneliseosta.
Syö heti!
Ps! Muista että joulutortut voivat olla myös suolaisia!
Laita keskelle marmelaadin sijaan vaikka smetana-mätiä tai piparjuurituorejuusto kinkkua! 😀
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä