Kinuskileipomo Tahmatassuttelijat

Kategoria: Halloween,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 16684 kertaa
 
27.11.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTITäytetty aivokakku


Siskolle piti tehdä halloween-kakku ja netistä löytyvät olivat suurin osa hyytelökakkuja jotka tehtiin muottiin tai sitten esim. täyttämättömiä kuivakakku-tyyppisiä, ja esim. päällinen on otettu Yolandan Cake It! -sarjan aivokakusta, joka pohjautui red velvet -pohjaan. Itselläni tämän pohjan kanssa oli paljon vaikeuksia joten päätin tehdä normaalin kakkupohjan mukaan. Tein kakkuun myös hyytelösydämen keskelle, mutta koska en ajatellut loppuun asti ei siitä tullut sellaista kuin ajattelin. Sydän oli se hyytynyt kokonaan sillä alunperin olin ajatellut täyttää kakun osittan ja antaa kakun keskelle muodostua ”kupin” paksummasta kiilteestä/liivateseoksesta ja jonka täytän vetisemmällä. Täytteen liivate kuitenkin esti osittain hyydyttelyn. Jätin tämä sydänosion siis tästä ohjeesta pois.

Haluamasi kokoinen (sokeri)kakkupohja, itse käytin 5 munan pohjaa

Täyte:
Kinuskikissan hedelmätäyte (itse valitsin mauiksi mango-persikka)

Kuorrutus:
Kaulintamassaa
2 pientä pakettia marsipaania (vaalean- ja tummanpinkkiä)
Mansikkamehua
Kiillesokeria

Paista kakkupohja. Anna jäähtyä ja muotoile kakku haluamasi muotoiseksi ja leikkaa osiin. Itse kokosin kakun lasikulhoon, jonka sisustaa olin kaventanut ja muotoillut foliotäytöllä ja tämän sitten päällystänyt elmukelmulla. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia, itse annoin olla yön yli. Tämän jälkeen kumoa kakku tarjoilulautaselle. Päällystä halutessasi vielä kaulintamassalla tai jollain muulla tasoittavalla/tartunta-alustalla siistimmän lopputuloksen saamiseksi. Tee marmoroitua marsipaanimassaa kahdesta erivärisestä massasta. Pyöritä pitkäksi nauhaksi ja asettele aivopoimujen tyyppisesti kakun päälle. Itse käytin tähän viivotinta, kuten Yolanda käytti, jotta aivopuoliskoista tulisi mahdollisimman identtiset.

Kun kaikki marsipaani on laitettu niin tee mansikkakiille, jota tiputtelut pisaroittain aivojen päälle kunnes olet lopputulokseen tyytyväinen.