Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Makeat piirakat Nähty 2350 kertaa
 
17.08.2017
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKaurainen mustikkatorttu


Tällaisen piiraan tein äsken lasten kanssa takametsästä kerätyistä mustikoista. Pohjan resepti on luottovalinta 90-luvun puolivälistä kotitalouden kirjasta ja täytteen aineet niitä mitä kaapista löytyi. Hyvin maistui piiras, ei jäänyt huomiselle =)

Pohja:
100g margariinia
1 muna
3/4 dl sokeria
3,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
5-6 dl mustikoita
1 prk rahkaa
200g turkkilaista jogurttia
1 muna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl perunajauhoja (riippuen mustikoiden kosteudesta)

1. Valmista pohja vatkaamalla hetki munaa, sokeria ja rasvaa. Lisää kuivat aineet ja levitä voidellun vuuan pohjalle.
2. Laita pohjan päälle mustikat.
3. Sekoita kaikki täytteen aineet ja kaada täyte mustikoiden päälle.
4. Paista 225 asteessa 20-30 min uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua