Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Hunaja + omena,  Makeat piirakat Nähty 5989 kertaa
 
23.09.2014
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIHunajainen omenapuolukka-piirakka


Olen joskus kauan kauan sitten saanut tädiltäni vanhan, ihanan syksyisen piirakkaohjeen, jossa hauskasti yhdistellään syksyn makuja, omenaa, puolukkaa ja porkkanaa. Tämä vuosia kadoksissa ollut ohje tuli mieleeni kun tämän hunaja-omena haasteen näin. Ja löytyihän se ryttyinen, tahrainen käsinkirjoitettu ruutupaperin palanen. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut lainkaan hunajaa, ja muutamia pieniä muutoksia tein, tässäpä teille kokeiluun tai jatkojalostukseen. Tämä on niin herkkua, että eipä uskoisi toisaalta melkein terveysruokaa syövänsä =) Ohje on myös munaton, joten sopii monille. Ja jos korvaa ohjeen maidon vedellä tai vaikka omenamehulla, saa maidottomankin.

Pohja:

2 porkkanaa raastettuna
1 dl kaurahiutaleita
3,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
3/4 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl maitoa

Täyte:
3-4 omenaa
1,5dl puolukoita
3/4 dl juoksevaa hunajaa

Koristelu:
tomusokeria

1. Sekoita raastetut porkkanat, hunaja, öljy ja maito.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
3. Painele pohja voidellun piirakkavuuan (24-26 cm) pohjalle.
4. Lisää viipaloidut omenat, puolukat. Valuta päälle hunajaa.
5. Paista 175 asteessa noin 40-45min. Seuraa tummumista.
6. Tarjoile hieman jäähtyneenä, voit koristella tomusokerilla, tai nauttia vaniljajäätelön kanssa.