1.4.2015
Ainekset:
5dl lämmintä vettä
1rkl hunajaa
1 pss kuivahiivaa
1dl kauraleseitä
1dl vehnäleseitä
8dl venhäjauhoja
1tl suolaa
1tl kuivayrttejä
3 valkosipulinkynttä
siemensekoitusta
1. Kaada lämmin vesi kulhoon. Lisää joukkoon hunaja ja kuiva hiiva ja sekoita hyvin. Anna sesitä pöydällä, kunnes seos vaahtoaa kevyesti.
2. Lisää veteen suola, yrtiti ja murskatutu valkosipulinkynnet. Lisää leseet ja sekoita kunnolla.
3. Lisää jauhoja osissa samalla sekoittaen kunnolla. Taikinasta on tarkoitus jäädä melko löysää. Anna kohota kelmun alla kaksinkertaiseksi.
4. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Nostele taikinasta lusikalla kasoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Koristele siemensekoituksella. Anna kohota, kunnes uuni on kuuma. Paista noin 25 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voiko jauhoissa olla niin paljon eroa, että taikinasta ei todellakaan tullut löysää. Käytin luomujauhoja. Voipi olla että tulee kuivia kikkareita noista….