Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Ruisleivänjuuri

Leipomo: Pola
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150414_144825_600x600.jpg

2 rkl ruisjauhoja
1 rkl piimää
1 dl vettä

1. päivä
Sekoita jauhot, piimä ja vesi noin puolen litran vetoisessa kannellisessa astiassa tasaiseksi seokseksi. Peitä kevyesti kannella ja jätä huoneenlämpöön.

2. päivä
Sekoita seokseen hyvin 1 rkl jauhoja ja 0,5 dl lämmintä vettä. Peitä kannella ja jätä huoneenlämpöön.

3. päivä
Nyt pitäisi seoksen pinnalla näkyä pientä poreilua. Tee jauho ja vesi lisäys kuten 2. päivänä ja jätä huoneenlämpöön.

4. päivä
Nyt taikinan tulisi olla jo selvästi kasvanut käymisen ansiosta. Kaada juuresta noin 3/4 pois. Lisää juureen 1 dl lämmintä vettä ja 1 dl jauhoja. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja jätä huoneenlämpöön. Nyt taikinan tulisi poreilla selvästi.

5. päivä
Toista 4. päivän käsittely. Jätä huoneenlämpöön.

6. päivä
Nyt taikina kuplii jo kunnolla ja siitä voi leipoa leipää. Jos kuitenkin haluat happamamman maun leipiisi, toista juurelle 4. päivän käsittely vielä parina päivänä.

Kategoriat:

Leivät, sämpylät ja rieskatTaikinat
- Helppo 3

Kommentit (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa