Kinuskikumppani
Ruisleivänjuuri
Leipomo: Pola
2 rkl ruisjauhoja
1 rkl piimää
1 dl vettä
1. päivä
Sekoita jauhot, piimä ja vesi noin puolen litran vetoisessa kannellisessa astiassa tasaiseksi seokseksi. Peitä kevyesti kannella ja jätä huoneenlämpöön.
2. päivä
Sekoita seokseen hyvin 1 rkl jauhoja ja 0,5 dl lämmintä vettä. Peitä kannella ja jätä huoneenlämpöön.
3. päivä
Nyt pitäisi seoksen pinnalla näkyä pientä poreilua. Tee jauho ja vesi lisäys kuten 2. päivänä ja jätä huoneenlämpöön.
4. päivä
Nyt taikinan tulisi olla jo selvästi kasvanut käymisen ansiosta. Kaada juuresta noin 3/4 pois. Lisää juureen 1 dl lämmintä vettä ja 1 dl jauhoja. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja jätä huoneenlämpöön. Nyt taikinan tulisi poreilla selvästi.
5. päivä
Toista 4. päivän käsittely. Jätä huoneenlämpöön.
6. päivä
Nyt taikina kuplii jo kunnolla ja siitä voi leipoa leipää. Jos kuitenkin haluat happamamman maun leipiisi, toista juurelle 4. päivän käsittely vielä parina päivänä.
Kategoriat:
Yhteisön uusimmat reseptit






Kommentit (3)
Ei kommentteja.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta