26.10.2015
1 omenan täyte (täytteen menekki riippuu omenan koosta)
1 liivatelehti
2 rkl Apteekin salmiakki -mixeriä
1 dl vettä
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl maissitärkkelystä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, vesi ja siirappi. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Sekoita joukkoon liivatteet. Nosta kattila liedelle ja anna pulpahtaa vielä kerran.
Halkaise omenat, koverra sisus pois. Kaada salmiakkitäyte koverrettuihin omenoihin ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Leikkaa omenat lohkoiksi ja tarjoile. Omenan leikatut pinnat kannattaa käsitellä sitruunamehulla tummumisen välttämiseksi.
[haganol]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ja tosi monikäyttöinen! Kunhan täyte ei ole liian liukas ja kovertaa omenan hieman epätasaisesti (jää tarttumapintaa). Esim. joku kinuskinen täyte toimisi varmasti myös hyvin.