Kinuskileipomo Pimmis

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 620 kertaa
 
27.08.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIBanaanileipä


 

Banaani on ihmeellinen hedelmä. Se kuuluu monen lempivälipaloihin, mutta itse en juurikaan sitä syö. Kesällä rakastuin pakastettuihin banaanipaloihin, joissa banaanin maku sai mielestäni aivan uuden ulottuvuuden. 😊 Leivonnassa banaani antaa makeutta ja sopii tiettyihin resepteihin kananmunan korvaajaksi sidosaineena. Halusin tehdä jotain vegaanista iltapalaa itselleni ja kehittelin eräänlaisen banaanileivän. Tässä simppelissä, vegaanisessa "leivässä" yhdistyvät herkullinen maku, kuidut, proteiini ja hyvät rasvat. Vaikka ainesosat kuulostavat erikoisilta, tykästyin tähän herkkuun 😊. Leipä on pehmeähköä, ei näkkileipää. Resepti on helposti muunneltavissa omien makumieltymysten mukaan. 

Banaanileipä

1 banaani 

 

2 dl kaurahiutaleita 

 

1 dl vettä 

 

40 g hasselpähkinärouhetta 

 

40 g pinjansiemeniä 

 

ripaus suolaa 

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita mukaan kaurahiutaleet, vesi, pähkinärouhe ja suola. Levitä seos nuolijalla ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet ja paina siemeniä hieman kiinni taikinaan.  Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.  Leikkaa jäähtyneenä annospaloiksi.