16.5.2015
Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1/4 dl vehnäjauhoa
1/4 dl perunajauhoa
1/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.
3. Kaada taikina pellille ja paista 225 asteisessa uunissa 6-8 min.
4. Kumoa pohja heti keittiöpyyhkeen päälle ja irroita leivinpaperi. Jätä pohja jäähtymään ja valmista täyte.
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
2,5 dl maitorahkaa
3/4 dl tomusokeria
6 liivatelehteä
1/4 dl sitruunamehua
60 g tummaa suklaata (minttu)
50 g valkosuklaata
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi
3. Lisää vaahtoon maitorahka ja tomusokeri
4. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet mehuun (puristele ensin ylimääräinen vesi pois). Anna nesteen jäähtyä hetki ja kaada se sitten ohuena nauhana täytteeseen samalla voimakkaasti vatkaten.
5. Sulata tumma suklaa vesihauteessa ja rouhi valkosuklaa pieneksi rouheeksi. Jaa täyte kahteen osaan ja lisää toiseen osaan suklaasula ja toiseen valkosuklaarouhe.
6. Kokoa kakku: vuoraa leivontakulho ensin tuorekelmulla ja sitten kakkupohjalla. Kaada vuorotellen vaaleaa ja tummaa täytettä, laita lopuksi pala kakkupohjaa kanneksi ja nosta kakku jääkaappiin yön yli hyytymään.
7. Kumoa kakku lautaselle, poista kelmu ja kuorruta kakku:
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
5 rkl vahvaa kahvia
5 rkl margariinia
3 rkl kaakaojauhetta
Sekoita kaikki kuorrutteen aineet sekaisin ja kaada kakun päälle. Koristele nomparelleilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä