24.12.2015
Taatelileivokset uunipellillinen n. 25 palaa
Pohja:
1 pkt (250 g) taatelia
3 dl vettä
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
100 g voita
2 dl fariinisokeria
3/4 dl kuohukermaa
2 dl kookoshiutaleita
Pilko taateli ja kiehauta vedessä. Anna jäähtyä välillä sekoitellen.
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan vuorotellen taateliseoksen kanssa.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten kattilassa voi. Lisää muut aineet ja anna kiehua muutama minuutti.
Levitä kuorrutus piirakkalevyn päälle ja paista vielä 5 minuuttia uunin ylimmällä tasolla.
Leikkaa neliöiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
mari-johanna: Tätä tosiaan uskallan suositella, pohja on mehevää ja kinuskikuorrutus tuo sitten viimeisen silauksen! 🙂