3.2.2018
Tiramisu-kakku
(n. 6 annosta)
Ainekset:
2 kananmunaa
250 g mascarponejuustoa
2-3 rkl sokeria
1 rkl sitruunan mehua
200 g (n. 21-24 kpl) savoiardi-keksejä
100 g vadelmahilloa
Kostutusliemi:
1 dl vettä
1/2 dl punssia/rommia (itse käytin Baileysia)
1 tl kardemummaa
Koristeluun:
piparkakkuja murskattuna (itse laitoin digestivejä + kanelia)
mantelilastuja
tuoreita tai pakastevadelmia
Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.
Lisää valkuaisten joukkoon 1 rkl sokeria ja keltuaisten joukkoon 2 rkl sokeria (laitoin 1 rkl). Vatkaa molemmat vaahdoiksi. (Itse vatkasin ensin valkuaiset ja sitten keltuaiset, näin ei tarvinnut pestä vatkaimia välillä).
Lisää mascarponejuusto keltuaisvaahtoon ja lisää lopuksi valkuaisvaahto esim. lusikalla tai nuolijalla käännellen. Mausta sitruunamehulla.
Nosta mascarponevaahto jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Valmista kostutusliemi mittaamalla kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja kiehuta noin minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Kaada kostutusliemi lautaselle ja kostuta siinä savoiardi-keksien toinen puoli. Lado tarjoiluastialle 7-8 keksiä riviin vieretysten. Levitä/pursota keksien päälle kolmasosa mascarponevaahdosta sekä puolet vadelmahillosta.
Lado taas kostutettuja savoiardi-keksejä täytteen päälle uusi kerros, levitä päälle puolet mascarponevaahdosta sekä loppu vadelmahillo. Laita päällimmäiseksi vielä yksi kerros keksejä ja niiden päälle loput mascarponevaahdosta.
Koristele heti tai lähempänä tarjoilua murskatuilla piparkakuilla tmv., mantelilastuilla ja vadelmilla.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Näin keksit kostuvat ja maut tasaantuvat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Miranster ja Katariina, lämmin kiitos kommenteistanne! Tämä on tosiaan siitä kiva kakku, että nimestään huolimatta sopii kahvipöytään vuodenaikaan tai juhlaan katsomatta. Ja maut ovat kuitenkin aika tuttuja ja lempeitäkin, joten aavistelisin, että sopii moneen suuhun. Hieno juttu, jos vaikka inspiroidutte tekin kokeilemaan! 😊