10.1.2014
JAUHELIHAPIIRAKKA
(28-30 cm irtopohjavuokaan)
Pohja:
125g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmentalraastetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl maitoa
Täyte:
400g paistijauhelihaa
1-2 sipuli
1-2 valkosipulinkynsi
1 prk tomaattimurskaa
1/2 tl basilikaa
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
mustapippuria
ripaus valkopippuria
n. 1 tl grillimaustetta
8 kirsikkatomaattia
2-3 dl emmental-mozzarella juustoraastetta
Munamaito:
3 munaa
1 prk ruokakermaa
1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kuullota sipulia pannulla tilkassa ruokaöljyä. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja ruskista ruskeaksi. Lisää mausteet ja murskattu valkosipuli. Sekoita ja nosta liedeltä.
Laita rasva kulhoon ja nypi jauhot joukkoon. Lisää leivinjauhe, suola ja juustoraaste,sekoita. Lisää kylmä maito ja puristele kunnes taikinasta tulee yksi pallo. Älä vaivaa turhaan ettei takina sitkisty. Painele taikina piirasvuokaan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Nosta uunista.
Valuta tomaattimurska. Kaada murska pohjan päälle. Lisää paistettu ja maustettu jauheliha, ripottele pinnalle noin 1 dl juustoraastetta ja persiljasilppua, sekoita kevyesti puuhaarukalla.
Riko kulhoon munat ja lisää kerma ja maito. Mausta pippurilla, suolalla ja paprikajauheella, vatkaa kevyesti sekaisin. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pintaan. Leikkaa tomaatit puoliksi ja pistele pinnalle. Silppua hieman persiljaa koristeeksi.
Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 25 min tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä ja vetäytyä hetken. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä. Mielestäni lämpimänä parempaa 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Sopii ihan varmasti :)! Lapsillekin tämä on maistunut hyvin.