10.12.2017
• 250 g voita (tai margariinia)
• 2 dl vaaleaa siirappia
• 4 dl sokeria
• 2 rkl kanelia
• 1 rkl jauhettua kardemummaa
• 1 rkl jauhettua mausteneilikkaa
• 1 tl jauhettua inkivääriä
• 2 dl vettä
• 1 rkl ruokasoodaa
• 13 dl vehnäjauhoja
Sulata siirappi ja rasva kattilassa. Ota iso kulho ja mittaa sokeri ja kaikki mausteet kulhoon. Kaada siirappi-rsavaseos kulhoon missä kuivat aineet ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon vesi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Sekoita keskenään jauhot sekä sooda ja hämmennä rasvaseokseen. Työstä taikinaa joko puuhaarukalla tai sekoita se yleiskoneessa. Taikina tulee aika löysää! Laita taikina tilavaan muovipussiin (näin jauhot ehtivät turvota) ja anna taikinan maustua ja kiinteytyä jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
Jos taikina näyttää löysält voit lisätä jauhoja vasta leipoessa, parempi lisätä jauhoja silloin kuin alun perin tehdä se liian kovaa.
Täytetyt piparit. Sisällä palanen marsipaania tai suklaata.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Melkein arvasin! 🙂