28.10.2013
1 vaniljatanko
85 g valkosuklaata
225 g voita
160 g (n. 2 1/2 dl) jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
5 kananmunaa
175 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
100 g valkoista kuorrutussuklaata
koristehelmiä
voita pellin voiteluun
1.Lämmitä uuni 180 asteeseen.Voitele muffinipelti.Raaputa siemenet vaniljatangosta.
2.Paloittele suklaa.Sulata suklaa ja 150 g voita vesihauteessa ja hämmennä sekaisin.Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
3.Vatkaa sokeri, suola, kananmunat ja vaniljatangon siemenet kuohkeaksi vaahdoksi.Kääntele jauhot seokseen ja hämmennä, Kunnes kuivat aineet ovat sekoittuneet kunnolla nestemäisiin.Sekoita suklaaseos taikinaan.
4.Jaa taikina tasaisesti muffinipellin syvennyksiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.Anna muffinien jäähtyä pellillä n.5 min ja nosta ne sen jälkeen ritilälle.
5.Valmista voikreemi sekoittamalla jäljellä oleva voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään.Sulata kuorrutussuklaa ja lusikoi se pursotinpussiin.Koristele jäähtyneet muffinit kreemillä, kuorrutussuklaalla ja koristehelmillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä