31.10.2013
Piiraspohja
4 3/4 dl jauhoja
1/2 tl suolaa
150 g leivontamargariinia
n. 10 rkl kylmää vettä
Täyte
6 omenaa
1 tl sitruunamehua
1 1/4 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl neilikkaa
1 rkl voita
Voitelu
1 muna
ripaus suolaa
Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää rasva pieninä paloina. Pirskottele 6 rkl vettä taikinan joukkoon ja sekoita käsin. Lisää loppu vesi. Vaivaa taikinaa, kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja muodostuu kiinteä pallo. Jaa taikina kahtia. Kääri kumpikin pala kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Kuori, perkaa ja pilko omenat. Sekoita ne sitruunamehun kanssa. Yhdistä sokerit, jauhot, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka keskenään suuressa kulhossa. Lisää omenat ja pyörittele, kunnes ne ovat peittyneet. Laita seos sivuun.
Kauli toinen taikinapalloista kevyesti jauhotetulla alustalla 29 cm levyiseksi ympyräksi ja nosta kaulimen avulla 25 cm levyiseen piirasvuokaan. Kaada täyte pohja päälle. Pilko voi pienksi kuutioiksi ja laita seoksen päälle. Kauli loput taikinasta, aseta piiraan päälle ja tiivistä reunat. Leikkaa päälliseen viiltoja päästääksesi höyryn kulkemaaan. Riko muna lasiin, lisää ripaus suolaa ja voitele piiras. Peitä foliolla, jotta estät piiraan yliruskettumisen. Paista 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia, poista folio ja jatka paistamista vielä 25 minuuttia, kunnes piiras on kauniin ruskea ja omenat ovat kypsät.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Olen itse etsinyt jo pitkään aidon amerikkalaisen apple pien reseptiä ja tässä se nyt on! Täytyy heti kokeilla.