Kinuskileipomo KrisseRa

Kategoria: Kevyet herkut,  Salaatit Nähty 30 kertaa
 
18.10.2020
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTIVesimeloni-halloumisalaatti


Salaaatinlehdiksi voi valita tähän ruokaan mitä tahansa mieleistään salaattia, itse käytin tällä kertaa Järvikylän violetinvihreää Ruustinnan salaattia.

salaattia
0,5 kg pala vesimelonia
1 pkt (200 g) halloumia
ripaus mustapippuria
öljyä paistamiseen
4 tomaattia
20 cm pala kurkkua
(suolapähkinöitä tai paahdettua hasselpähkinärouhetta)
Kastike:
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 tl kuivattua lipstikkaa
0,5 dl öljyä (rypsi tai oliivi)
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl limen mehua
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
(Annoksen päälle: 1 tl sumakkia)

Annostele kaikki kastikeainekset kannelliseen lasipurkkiin, ravista ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
Kuori vesimeloni ja kuutioi liha. Kuivaa halloumi ja kuutioi se. Leikkaa tomaatit puoliksi, poista kanta ja kuutioi tomaatit. Kuutioi kurkku. Jos käytät suolapähkinöitä, rouhi ne karkeaksi rouheeksi tai paahda hasselpähkinärouhe.
Lämmitä öljy paistinpannulla ja rouhi joukkoon ripaus mustapippuria myllystä. Paista halloumikuutioihin kaunis pinta (n. 5-7 min).
Revi salaatti tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon melonikuutiot, jäähtynyt halloumi, tomaatit ja kurkku. Sekoita. Voit valuttaa kastikkeen salaatin joukkoon ennen sekoittamista tai tarjota sen erillisenä lasipurkista. Lisää pähkinärouhe salaattiin juuri ennen tarjoilua ja sekoittamista. Ripottele sekaan samalla hieman sumakkia.