26.5.2018
Huom! Voit myös tehdä jompaakumpaa jäätelöä pelkältään, jolloin lisäät enemmän vadelmia tai oreoita haluamasi määrän mukaan!
Jäätelömassa:
6 dl vispikermaa
2,5 dl sokeroitua kondensoitua maitoa
1-2 rkl vaniljatahnaa tai -aromia (katso tarkemmin aromin kanssa) tai 1-2 vaniljatankoa
Oreojäätelö:
Puolet jäätelömassasta
n. 150 g oreokeksejä murskattuna
Vadelma-vaniljajäätelö (gluteeniton):
Puolet jäätelömassasta
(1 tl vaniljaa)
n. 150 g tuoreita tai pakastevadelmia
Laita vispikerma pakastimeen n. 20-25 minuutiksi. Vatkaa sitten vispikerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja vaniljatahna tai vaniljatankojen siemenet kerman joukkoon ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Jaa kahteen osaan (tai älä ollenkaan jos teet yhtä makua), ja sekoita toiseen oreokeksimuru, ja toiseen halutessasi vähän enemmän vaniljaa (ei välttämätön, koska se ei tuo kauheasti eroa) ja vadelmat. Kaada pakastimenkestävään astiaan ja anna olla mieluiten yön yli, tai ainakin yli 5 tuntia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos maris! Joo, kermaa tosiaan olen tietyissä resepteissä pitänyt pakastimessa sen 25-30 minuuttia, koska sillä on hiukan vaikutusta siihen koostumukseen. Ilmeisesti pakastin jäähdyttää sen niin viileäksi, että siitä ainakin mielestäni on hiukan aavistuksen kuohkeampi koostumus. 🙂 Manuela Kjeilenin ohjelmasta tuon katsoin, mutta en tahdo muistaa oliko sillä jotain muuta vaikutusta kuin tuo hiukan ”ihanteellisempi” koostumus. 😃