6.8.2015
Pohja:
5-6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa tai vettä
1 dl sulatettua rasvaa
***
Täyte:
2-3 dl marjajogurttia
2 kananmunaa
n. 2-3 dl mustikoita (/metsämansikoita)
*Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää jauhoseokseen kananmunat, neste ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi kevyesti puulastalla tai kauhalla käännellen. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27 cm).
*Ripottele marjat pohjan päälle. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää jogurtti joukkoon. Kaada kananmuna-jogurttiseos marjojen päälle.
*Paista piirakka 200-asteisessa uunissa ensin puoli tuntia alatasolla, jotta pohja varmasti kypsyy. Nosta sitten noin 15 minuutiksi piirakka uunin keskitasolle. Piirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja alkaa saada hieman väriä reunoista.
Piirakka maistuu raikkaalta ja täyteläiseltä kuuman kahvikupposen kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä