Kinuskileipomo Karpalonkukan paakari

Kategoria: Makeat piirakat,  Mustikkatempaus Nähty 3634 kertaa
 
06.08.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIMustikkainen mökkipiirakka


Mökkeilemme usein myös vuokramökeillä, joille on vietävä mukanaan kaikki tarpeellinen. Vakiovarusteisiimme kuuluvat vehnäjauhot, kananmunat ja sokeri -koska: lettutaikina! Myös leivinjauhetta on syytä olla, jotta voi tehdä myös piirakan ja toisenkin. Nyt jääkaapissa oli myös marjajogurttia ja oli mustikka-aika…

Pohja:
5-6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa tai vettä
1 dl sulatettua rasvaa
***
Täyte:
2-3 dl marjajogurttia
2 kananmunaa
n. 2-3 dl mustikoita (/metsämansikoita)

*Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää jauhoseokseen kananmunat, neste ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi kevyesti puulastalla tai kauhalla käännellen. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27 cm).

*Ripottele marjat pohjan päälle. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää jogurtti joukkoon. Kaada kananmuna-jogurttiseos marjojen päälle.

*Paista piirakka 200-asteisessa uunissa ensin puoli tuntia alatasolla, jotta pohja varmasti kypsyy. Nosta sitten noin 15 minuutiksi piirakka uunin keskitasolle. Piirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja alkaa saada hieman väriä reunoista.

Piirakka maistuu raikkaalta ja täyteläiseltä kuuman kahvikupposen kera.