18.1.2015
Pohja:
1,5 dl auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
1,5 dl mantelijauhoja
130 g pehmeitä kivettömiä taateleita
3 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus ruususuolaa
-Jos käytössä on vain sauvasekoitin, pilko ensin veitsellä taatelit pieniksi paloiksi ja liota niitä lämpimässä vedessä.
-Jauha auringonkukansiemenet monitoimikoneessa / sauvasekoittimella jauhoksi.
-Lisää mantelijauhot, taatelit, raakakaakao ja suola.
Valmiin taikinan tulisi olla massamainen.
-Levitä massa irtopohjavuoalle ja laita pakkaseen siksi aikaa kun teet täytteen.
Täyte:
1,5 dl yön yli runsaassa vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kotimaisia puolukoita
2 dl kotimaisia mustikoita
100 g pehmeitä kivettömiä taateleita (liotettu vedessä)
1 rkl sitruunanmehua
0,5 – 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
(marjoja koristeluun)
-Sulata pakastetut marjat huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
-Soseuta monitoimikoneella tai sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada se pohjan päälle.
-Pakasta kakku ja tarjoile seuraavana päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä