Kinuskileipomo Jenni-Emilia

Kategoria: Täytekakut Nähty 6521 kertaa
 
23.06.2016
 
7 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIJuhannuksen mansikkakakku


Tänä vuonna vietän juhannuksen Suomessa ja mietin, mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa keskikesää kuin leipoa itse kotimaisista mansikoista tehty täytekakku. Tätä perinteistä herkkua tulee itse tehtyä aivan liian harvoin!

Pohja:
Kinuskikissan 5 munan sokerikakkupohja
sitruunankuoriraastetta

kostutus: maitoa ja vaniljasokeria

Täyte ja kuorrute:
sitruunatahnaa (MacKays Lemon Curd)
noin 5 dl mansikoita
4 dl vispikermaa
250 dl mascarponea
sokeria
(vaniljasokeria)

Päälle:
mansikoita

Aloita valmistamalla sokerikakkupohja ohjeen mukaan (lisää sitruunankuoriraaste kuivien aineiden lisäämisen jälkeen). Kumoa kakku pian uunistaoton jälkeen ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat maito-vaniljasokeri seoksella. Valmista täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja lisää sokeria maun mukaan. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Levitä pohjan päälle ohut kerros sitruunatahnaa ja sen jälkeen kermavaahto-mascarponeseosta. Lopuksi asettele päälle mansikkaviipaleet. Aseta päälle toinen kakkulevy ja täytä. Aseta päälimmäinen kakkulevy paikalleen jonka jälkeen kuorruta kakku kermavaahto-mascarponeseoksella käyttäen apuna levityslastaa tai veistä. Itse jätin kakkuun sileät reunat mutta halutessaan reunat voi myös koristella pursottamalla. Koristele kakku lopuksi mansikoilla.

image