23.6.2016
Pohja:
Kinuskikissan 5 munan sokerikakkupohja
sitruunankuoriraastetta
kostutus: maitoa ja vaniljasokeria
Täyte ja kuorrute:
sitruunatahnaa (MacKays Lemon Curd)
noin 5 dl mansikoita
4 dl vispikermaa
250 dl mascarponea
sokeria
(vaniljasokeria)
Päälle:
mansikoita
Aloita valmistamalla sokerikakkupohja ohjeen mukaan (lisää sitruunankuoriraaste kuivien aineiden lisäämisen jälkeen). Kumoa kakku pian uunistaoton jälkeen ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat maito-vaniljasokeri seoksella. Valmista täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja lisää sokeria maun mukaan. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Levitä pohjan päälle ohut kerros sitruunatahnaa ja sen jälkeen kermavaahto-mascarponeseosta. Lopuksi asettele päälle mansikkaviipaleet. Aseta päälle toinen kakkulevy ja täytä. Aseta päälimmäinen kakkulevy paikalleen jonka jälkeen kuorruta kakku kermavaahto-mascarponeseoksella käyttäen apuna levityslastaa tai veistä. Itse jätin kakkuun sileät reunat mutta halutessaan reunat voi myös koristella pursottamalla. Koristele kakku lopuksi mansikoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Upean ruusun olet taiteillut mansikoista. Jättikokoisena se koristaa kauniisti valkoista kakkua. 🙂 Mansikkakakku on juhannuksen, ja koko kesän, kestosuosikki. Ja varma valinta juhlakakuksikin milloin tahansa. Ja varsinkin näin näyttävällä ruusulla koristeltuna.